PearlWest

Boulder, CO
Completion: July 2016
Client: The Nichols Partnership
Photography by: Frank Ooms, James Florio, Drone shots by SA+R
Topographic Wall in collaboration with Scott Bennet of Housefish and Dan Sjogen of Sjotime
PearlWest PearlWest PearlWest PearlWest PearlWest PearlWest PearlWest PearlWest PearlWest PearlWest

PearlWest is located at the western edge of the Pearl Street pedestrian mall, at the transition between Boulder, Colorado’s hip, lively, urban core, and the trailheads of the rugged Rocky Mountains.   

As part of the design process, SA+R conducted extensive outreach for over 2 years to engage the Boulder community. The LEED Platinum project is composed of a 4-story building along Pearl Street and a more narrow infill building along Walnut Street, connected by a simple, 2-story bridge spanning the alley.  

The 160,000 square foot program includes a mix of retail, office, and amenity spaces and a landscaped roof deck and restaurant/bar open to the public.  A new public plaza anchors the west end of Pearl Street, creating a vibrant, activated pocket park to the adjacent pedestrian mall.

Pearl West – Boulder, CO from SA+R on Vimeo.