University of Denver Burwell Center for Career Achievement

Denver, CO
Completion: July 2020
Client: Denver University
Design Partners: Design Architect: Lake Flato, Consulting Architect: SA+R, Landscape Architect: Didier Design Studios
University of Denver Burwell Center for Career Achievement University of Denver Burwell Center for Career Achievement University of Denver Burwell Center for Career Achievement University of Denver Burwell Center for Career Achievement University of Denver Burwell Center for Career Achievement University of Denver Burwell Center for Career Achievement University of Denver Burwell Center for Career Achievement

Designed to facilitate connections within the DU community, the focus of the new 23,000 square foot Burwell Center for Career Achievement Center will be on student career development, employer engagement, and alumni activities. The building will be situated at a key nexus on the campus, between the traditional core and the growing urban edge, helping draw people in to learn how to best engage with the schools’ community and beyond.

The project will host classroom space, including lecture halls and smaller, more intimate classrooms, as well as faculty and administrative offices. It’s most dominant features will be main level indoor-outdoor Forums, an upper level suite for visiting executives, lecturers, and donors. The Center will be clad in a combination of brick, limestone, slate, and copper, reflecting the campus’ longstanding vernacular while also adding a modern touch. Thanks to the progressive DU approach to design, it will be one of the first all mass timber projects in Colorado and is also aspiring to be v4 LEED Platinum certified.

Planned for a Fall 2020 opening, the project has been led by the design team at Lake Flato, with SA+R providing local architectural support and construction administration facilitation. A great example of successful team collaboration all around, the DU Campus Planning & Architecture staff has also been significantly engaged in the project’s design and coordination, resulting in masterful insight into how this building will serve the campus community for generations to come.