DU Burwell Center
DU Burwell Center
DU Burwell Center

Designed to facilitate connections within the DU community, the focus of the new 23,000 square foot Burwell Center for Career Achievement Center will be on student career development, employer engagement, and alumni activities. The building will be situated at a key nexus on the campus, between the traditional core and the growing urban edge, helping draw people in to learn how to best engage with the schools’ community and beyond.

The project will host classroom space, including lecture halls and smaller, more intimate classrooms, as well as faculty and administrative offices. It’s most dominant features will be main level indoor-outdoor Forums, an upper level suite for visiting executives, lecturers, and donors. The Center will be clad in a combination of brick, limestone, slate, and copper, reflecting the campus’ longstanding vernacular while also adding a modern touch. Thanks to the progressive DU approach to design, it will be one of the first all mass timber projects in Colorado and is also aspiring to be v4 LEED Platinum certified.

Planned for a Fall 2020 opening, the project has been led by the design team at Lake Flato, with SAR+ providing local architectural support and construction administration facilitation. A great example of successful team collaboration all around, the DU Campus Planning & Architecture staff has also been significantly engaged in the project’s design and coordination, resulting in masterful insight into how this building will serve the campus community for generations to come.

  • Location Denver, Colorado
  • Area 23,000 SF
  • Client University of Denver
  • Photographer Wayne Armstrong, Andre Baros
  • Sustainability Targeting LEED v4.1 Platinum
  • Design Architect Lake|Flato (Architect of Record, Sustainability Lead, Interior Design Lead)
  • Markets Education
  • Type ArchitectureInteriors
DU Burwell Center
The use of timber as the shear and core walls was particularly relevant, as the motif of moving up through the building to increasingly important meetings and counseling is framed by the tower of exposed CLT panels.

We appreciate SAR+'s enthusiastic approach of "rolling up their sleeves" in a collaborative manner with the many voices that make up a complex project that serves our entire community. They're eager to share their proven experience on other projects in our dynamic city, and simply, we enjoy working with them.

Mark Rodgers
University Architect, University of Denver